h

Buurtonderzoek Ezinge vol gespreksstof

12 februari 2009

Buurtonderzoek Ezinge vol gespreksstof

Donderdag 12 februari is SP Meppel de Ezingebuurt ingetrokken om onderzoek te doen naar wat er leeft in deze buurt. Op deze avond hebben we veel verhalen en ideeën gehoord van de bewoners

Er zijn veel gesprekken aan gegaan met de bewoners van de Ezingebuurt. Bij deze gesprekken vielen een aantal zaken op:
- Er is veel aandacht voor de scholancampus die zal worden gebouwd in de buurt. De bewoners maken zich erge zorgen over het gebrek aan goede ontsluiting vanuit de buurt. Waar gaat al het bouwverkeer langs, en belangrijker: waar gaan straks alle leerlingen langs?
- Aan de rand van het grasveld achter de Papaverstraat wordt een gebouw geplaatst van drie verdiepingen. Hierin zullen mensen met psychische aandoeningen begeleid wonen. Er zijn maar een paar omwonenden die hierover een brief hebben ontvangen. Velen wisten niet dat het gebouw er zal komen. Bovendien was het moment om bezwaar aan te tekenen tegen de tijd dat er een brief kwam al voorbij. SP Meppel vindt dit een rare gang van zaken en zal dan ook onderzoek gaan doen.
- Veel beloftes vanuit de gemeente zijn niet nagekomen. Informatiebijeenkomsten worden nooit gehouden en informatie komt vaak veel te laat of helemaal niet.

Naast deze punten is er ook veel gesproken over Meppel en hoe de gemeente omgaat met haar inwoners. Er zijn veel ideeën gehoord en deze zal SP Meppel dan ook meenemen. Zaterdag 28 februari zal er een buurtonderzoek plaatsvinden in het centrum van Meppel.

U bent hier