h

Nieuws van de afdeling

23 februari 2022

Steun de brandbrief, maak een vuist voor hartchirurgie Groningen

Foto: SP

Tot grote verbazing van de SP bleek in de media dat gemeente Meppel de brandbrief voor het openhouden van de afdeling hartchirurgie in het Universitair Medisch Centrum Groningen niet had ondertekend. Dit terwijl alle andere Drentse gemeenten dit wel hebben gedaan. Reden om samen met andere partijen schriftelijke vragen te stellen.

Lees verder
3 februari 2022

SP Meppel stelt verkiezingsprogramma vast: betrouwbaar en sociaal

Foto: SP

De leden van SP Meppel hebben tijdens hun vergadering van 2 februari het programma vastgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Het programma richt zich op meer betaalbare woningen, goede zorg en sterke voorzieningen in de wijken. De partij zegt met het programma mee te willen besturen in de gemeente.

Lees verder
22 januari 2022

Goede plannen aanpak energiearmoede door motie SP

Foto: SP

Het college heeft ideeën gepresenteerd voor de aanpak van energiearmoede in Meppel. Dit is gebeurd na een aangenomen SP-motie die hiertoe opriep. Tussen de voorstellen zitten goede ideeën om snel mee aan de slag te gaan, wat de SP betreft.

Lees verder
23 december 2021

SP blij met gratis zelftesten voor minimagezinnen

Foto: SP

Na een vraag van de SP biedt de gemeente Meppel nu gratis zelftesten aan voor gezinnen die moeite hebben om ze zelf te betalen. De zelftesten zijn, zonder inkomenstoets of afspraak, te halen bij de balie van het stadhuis tijdens openingstijden.

Lees verder
16 december 2021

SP: Stop bouw Prins Hendrikkade

Foto: SP

Tijdens de raadsvergadering van 16 december is een plan besproken om nieuwe bebouwing toe te staan aan de Prins Hendrikkade. Deze nieuwe woningen passen wat de SP betreft niet in de buurt en omwonenden zijn onvoldoende betrokken. De fractie stemde daarom tegen dit plan.

Lees verder
16 december 2021

Onderzoeksrapport Nieuwveense Landen gepresenteerd

Foto: SP

Tijdens de raadsvergadering van 16 december heeft de SP het rapport 'Onder de rook' overhandigd aan de voorzitter van de raad en het college. In de rapportage staan de resultaten van het wijkonderzoek in de Nieuwveense Landen naar de ervaringen met het warmtenet en de biomassacentrale.

Lees verder

Pagina's

U bent hier