h

Nieuws uit 2012

19 december 2012

SP Meppel Voedselbank Actie

SP Meppel voerde op zaterdagmiddag 15-12-2012 actie voor de Stichting Voedselbank Zuidwest Drenthe op de kerstmarkt in de Woldstraat te Meppel. Er werden handtekeningen gezameld voor de petitie ‘Huur dekkende subsidie Voedselbank’. Deze actie leverde in korte tijd 175 handtekeningen op. Na een korte uitleg was men bereidt om een handtekening te zetten onder de petitie.

Lees verder
12 december 2012

Voedselbank Zuidwest-Drenthe zoekt nieuw onderkomen.

De stichting voedselbank Zuidwest-Drenthe heeft een probleem. Het pand dat door de voedselbank nu nog gebruikt wordt is te duur geworden. Het pand heeft een nieuwe eigenaar gekregen. Daardoor is de huurprijs veranderd. De voedselbank heeft zelf geen inkomsten, kosten worden betaald uit giften. De voedselbank wordt niet gesubsidieerd door de gemeente Meppel maar gemeente Meppel verwijst wel mensen door naar de voedselbank. In den lande is het niet ongebruikelijk dat een gemeente een voedselbank steunt met een subsidie voor huisvesting. De producten die de voedselbank aan zijn klanten verstrekt worden door bedrijven kosteloos aan de voedselbank geleverd.

Lees verder
2 december 2012

Geslaagde forumavond ChristenUnie SP over verkeer.

Op dinsdag 27 november 2012 hebben ChristenUnie en SP in cultureel centrum 'De Plataan' een forumavond georganiseerd over de verkeerssituatie in de binnenstad. Er zijn 42 mensen op deze forumavond afgekomen.
De leden van het forum zijn:

Lees verder
12 november 2012

SP en ChristenUnie organiseren forumavond over verkeerssituatie binnenstad Meppel

De ChristenUnie en SP organiseren een forumavond over de verkeerssituatie in het centrum van Meppel. Op 27 november zullen wethouder Ton Dohle, Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond en ANBO hierover in gesprek gaan. Iedereen die wil meepraten is daar van harte voor uitgenodigd. De avond begint op 27 november om 20.00 uur in de Plataan met een inloop vanaf 19.30 uur.


Kruispunt Kleine Oever

Lees verder
2 oktober 2012

SP Meppel te gast bij uniek onderwijsproject.

Afgelopen vrijdag, 21 september 2012, was de SP te gast bij een bijeenkomst georganiseerd door het PCBO uit Meppel om kennis te nemen over een uniek onderwijsproject.
Deze instelling had afgevaardigden van de gemeenteraad en ook ons uitgenodigd bij de kennismaking met het project “Kwadraat”.
Deze onderwijsvorm biedt leerlingen met diverse vormen van begaafdheid en hoogbegaafdheid een unieke plek om onderwijs te volgen op een ander niveau dan de gebruikelijke leerweg.
Volgens de woordvoeder is er dringend behoefte aan een onderwijsvorm voor leerlingen die in het reguliere onderwijs niet mee kunnen komen of door hun IQ- gemiddelde meer uitdagingen nodig hebben dan andere kinderen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier