h

Nieuws uit 2013

21 december 2013

De Soep-express in Meppel

Op 14 december was  de SP aanwezig in de Woldstraat tijdens het sfeervolle  ”Midwinternightshopping” in de Woldstraat.

Lees verder
7 december 2013

FNV-manifestatie te Utrecht

Fotoimpressie van de demonstratie in Utrecht van de FNV/ABVA-KABO met ondersteuning van de SP.

Lees verder
3 december 2013

T U N N E L V I S I E

Er is op dit moment veel rumoer over twee fietstunnels in Meppel. De ene tunnel bestaat maar lekt, de tweede is ingepland maar niemand weet waar. De lekkende fietstunnel naar de Berggierslanden is afgesloten wegens onverminderd wateroverlast. Nu lekt die tunnel al af en aan vanaf zijn bestaan. Dat lekken is zelfs de oorzaak geweest van een dodelijke val, toen het lekkende water bevroren was. De gemeente heeft onderzoek laten doen naar een oplossing. Het advies dat de gemeente heeft ontvangen, wil ze niet opvolgen omdat het te duur is. Hoe duur is een mensenleven? Wie geeft garantie dat de goedkopere oplossing van het aannemersbedrijf waar de gemeente de voorkeur aan geeft, gaat werken. We moeten kennelijk weer een winter afwachten voor het antwoord op die vraag. Want er wordt pas na de winter aan gewerkt. Het antwoord op de vraag is dan meteen “beproefd”. Klinkt misschien cynisch, maar dat is de afweging van de gemeente ook. Die ruikt benauwd naar spruitjes, naar blikverenging, naar de huishoudportemonnee. De Engelsen hebben hier een mooie uitdrukking voor: “penny wise, pound foolish”.

Lees verder
15 november 2013

STEUN DE PETITIE UITSTEL PASSEND ONDERWIJS

De wet passend onderwijs gaat in 2014 in. Veel scholen zijn hier niet klaar voor, terwijl de nieuwe wet dreigt te leiden tot verslechteringen in plaats van verbeteingen:

Lees verder
12 november 2013

STEUN HET FNV-PROTEST OP 30 NOVEMBER

De boodschap van het FNV aan het kabinet is:  Koopkracht en echte banen! Bezuinigen is geen werk!

Lees verder
5 november 2013

SP Meppel stelt kandidatenlijst vast voor gemeenteraadsverkiezingen

De leden van SP Meppel hebben tijdens een algemene ledenvergadering van de partij, de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Meppel vastgesteld. De partij, die in 2014 voor het eerst meedoet in deze gemeente, presenteert een lijst van 14 mensen waarmee ze de verkiezingen in gaan. Xander Topma is verkozen als lijsttrekker.

Lees verder

Pagina's

U bent hier