h

SP Meppel stelt kandidatenlijst vast voor gemeenteraadsverkiezingen

5 november 2013

SP Meppel stelt kandidatenlijst vast voor gemeenteraadsverkiezingen

De leden van SP Meppel hebben tijdens een algemene ledenvergadering van de partij, de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Meppel vastgesteld. De partij, die in 2014 voor het eerst meedoet in deze gemeente, presenteert een lijst van 14 mensen waarmee ze de verkiezingen in gaan. Xander Topma is verkozen als lijsttrekker.

Xander Topma, zelfstandig ondernemer en geboren Meppeler, zegt erg trots te zijn op wat de partij in Meppel en Nijeveen al heeft bereikt. “Van een kleine afdeling zijn we uitgegroeid tot een sterke groep mensen die hart heeft voor de zaak en de juiste inzet en kennis heeft om de klus te klaren.” De partij was onder andere te zien bij acties voor huisvesting van de voedselbank, op openbare avonden over zorg en het verkeersbeleid van de gemeente en rond de acties voor het behoud van de afdeling acute verloskunde.

Fractie en actie

De SP staat bekend als een partij die ook buiten de raad volop aanwezig is. “Dat zal na deelname aan de verkiezingen niet anders zijn”, zegt Xander Topma. “Onze kracht is dat we benaderbaar zijn voor mensen en samen met hen de handen ineen slaan om problemen op te lossen. Dat kan niet alleen vanuit een raadsfractie maar moet ook gebeuren door daarbuiten steun te verzamelen en de bres op te gaan. Mochten we in de raad terecht komen dan gaan we daar dus ook gewoon mee door.”

Reactie toevoegen

U bent hier