h

SP blij met gratis zelftesten voor minimagezinnen

23 december 2021

SP blij met gratis zelftesten voor minimagezinnen

Foto: SP

Na een vraag van de SP biedt de gemeente Meppel nu gratis zelftesten aan voor gezinnen die moeite hebben om ze zelf te betalen. De zelftesten zijn, zonder inkomenstoets of afspraak, te halen bij de balie van het stadhuis tijdens openingstijden.

Fractievoorzitter Xander Topma is blij dat het college voldoet aan de vraag van de SP: 'Zelftesten zijn een belangrijk middel om besmettingen mee op te sporen. Geld zou geen rol mogen spelen of iemand kan testen, helemaal nu het officiele advies is om bij milde klachten eerst een zelftest te gebruiken.'

De commerciele zelftesten zijn al snel 5 euro per stuk in de winkel en daarmee een grote aanslag op de portemonnee. Het halen van de gratis zelftest is laagdrempelig, volgens Topma: 'Je hoeft nergens een aanvraag in te vullen of je inkomen te laten zien. Gewoon naar het stadhuis gaan en aan de balie om een test vragen. Ze liggen er met een reden dus heb je moeite om zelf testen te kopen, ga ze dan halen!'

Reactie toevoegen

U bent hier