h

Goede plannen aanpak energiearmoede door motie SP

22 januari 2022

Goede plannen aanpak energiearmoede door motie SP

Foto: SP

Het college heeft ideeën gepresenteerd voor de aanpak van energiearmoede in Meppel. Dit is gebeurd na een aangenomen SP-motie die hiertoe opriep. Tussen de voorstellen zitten goede ideeën om snel mee aan de slag te gaan, wat de SP betreft.

Fractievoorzitter Xander Topma: 'Energiearmoede is een steeds groter probleem. Mensen laten de kachel uit of douchen niet meer omdat ze bang zijn voor de energierekening aan het einde van de maand. Dit verdient daarom inzet van de gemeente en de SP is blij dat er nu enkele goede ideeën op tafel liggen om mee aan de slag te gaan.'

Eén van de ideeën die er volgens Topma uitspringt is de collectieve inkoop van energie: 'Door vanuit de gemeente collectief energie in te kopen voor inwoners, kunnen we de prijs naar beneden halen. Hierdoor kunnen huishoudens worden geholpen die de duurdere tarieven niet kunnen betalen. Zo voorkomen we dat schulden zich gaan opbouwen en zorgen we ervoor dat niemand in Meppel ongewild in de kou moet zitten.'

Reactie toevoegen

U bent hier