h

SP Drenthe in Meppel

16 februari 2011

SP Drenthe in Meppel

Zaterdag 12 februari was SP Drenthe tijdens de Drentse tour in Meppel. Elke zaterdag zullen ze een grote plaats aan gaan voor de campagne. de 3e tourdag was de groep in Meppel, om hun protest tegen het kabinet duidelijk te maken. Veel mensen waren deze dag in Meppel om een folder of een sponsjes van de SP-ers aan te nemen.

Bij de kraam

Ook werden er SP valentijnskaartjes uitgedeeld.
Ondanks het slechte weer waren er veel mensen in Meppel om onze kaartjes in ontvangst te nemen.

Hebben wij een date?

Door nieuwe regels die vanuit Den Haag worden opgesteld, komt het bestaan van de kraamafdeling in Meppel in gevaar. 'En dat terwijl in Meppel zorg wordt verleend van hoge kwaliteit' aldus SP-voorzitter Xander Topma.
De partij heeft inmiddels ook Kamervragen gesteld aan de verantwoordelijke minister.
De SP zal in de komende tijd handtekeningen verzamelen in Meppel om deze te presenteren in de Tweede Kamer. Topma: 'Het is onverantwoord beleid wat er voor zorgt dat moeder en baby onnodig hogere risico's lopen, dat moeten we stoppen.'
Ook deze dag werd er aandacht aan besteed en stonden mensen van de SP handtekeningen op te halen tegen de dreigende sluiting van de kraamafdeling in Meppel.

Handtekeningen verzamelen tegen CO2 opslag

Verder werden er weer handtekeningen op gehaald tegen de opslag van CO₂ in de Drentse bodem.
Het blijkt wel duidelijk, dat de bevolking in Meppel helemaal niet blij is met de plannen om CO₂ op te slaan in de Drentse bodem. Er werden weer honderden handtekeningen verzameld.

ZO-kranten rondbrengen

Traditioneel hebben een aantal SP-ers de ZO-krant rondgebracht in een wijk van Meppel.
Er werd aangebeld en een ZO-krant overhandigt aan de mensen.
De boodschap bij het overhandigen was, dat het van groot belang is dat er op 2 maart word gestemd.
Als je op 2 maart stemt, stem je in één keer voor 3. Als 1e voor de Provinciale verkiezingen, als 2e voor de 1e kamer en als 3e een protest tegen het kabinet met hun belachelijke kabinetsplannen.

Op de roltrap

Door heel Meppel kon u mensen tegen komen van de SP.
Op de gekste plaatsen werden mensen aangesproken om het Protest tegen dit kabinet te horen.
Zoals u ziet spreekt onze jongste kandidaat van SP Drenthe mensen aan op de roltrap in het winkelcentrum van Meppel. Hij probeert met name jongeren te overtuigen dat het belangrijk is om te stemmen. Hij maakt zich met name druk over de Ov-jaarkaart.
Ook een jonge MBO-er heeft recht op een Ov-jaarkaart.
Wij als SP zijn voor een Ov-jaarkaart voor MBO-ers.

U bent hier