h

SP stelt kamervragen over mogelijke sluiting kraamafdeling Meppel

2 februari 2011

SP stelt kamervragen over mogelijke sluiting kraamafdeling Meppel

Namens de SP heeft Nine Kooiman schriftelijke vragen gesteld over de mogelijke sluiting van de kraamafdeling in het ziekenhuis van Meppel. Eerder kwamen er al berichten naar buiten dat, door nieuwe normen in Den Haag, de Meppeler kraamafdeling mogelijk niet maar zou voldoen aan de eisen en dus zou moeten sluiten. SP Meppel is inmiddels een handtekeningenactie begonnen om dit hoe dan ook te voorkomen.

SP Meppel voorzitter Xander Topma: 'Door nieuwe normen die niks te maken hebben met de kwaliteit van de zorg in Meppel, is er nu een kans dat de kraamafdeling daar niet meer aan kan voldoen.' De SP geeft aan dat door een sluiting van de kraamafdeling, moeders die moeten bevallen veel langer moeten reizen. 'Terwijl we weten dat een reistijd van meer dan 15 minuten, een hoger risico oplevert voor moeder en kind. Dat is onaanvaardbaar' aldus Topma.

In Meppel is de SP begonnen aan een handtekeningenactie. Door te laten zien dat de bevolking van Meppel niks ziet in deze plannen, wil de SP de druk opvoeren om de plannen een halt toe te roepen. Topma: 'We hopen dan ook dat iedereen die er iets mee te maken heeft, contact met ons zoekt zodat we dat draagvlak kunnen uitbreiden en we zo snel mogelijk deze plannen van tafel kunnen halen.'

'SP Meppel verzamelt handtekeningen tegen sluiting kraamafdeling'

U bent hier