h

D66, GroenLinks en SP voeren samen actie voor cultuur

30 mei 2011

D66, GroenLinks en SP voeren samen actie voor cultuur

Bij de open dag van Scala hebben GroenLinks. D66 en SP afgelopen zaterdag samen een front gevormd voor cultuur. De drie partijen vinden de voorgestelde bezuiniging van het college onverantwoord en onevenredig in vergelijking met andere begrotingsposten. Ze zijn van mening dat cultuur geen luxe maar noodzaak is voor een samenleving en daarom sloten zij aan bij de protestactie van Scala, centrum voor de kunsten.

In de Perspectiefnota die onlangs is verschenen vanuit het college van B&W, wordt voorgesteld om de subsidies voor Scala en de Secretarie volledig te stoppen. Dit zou betekenen dat deze twee instellingen, die de kern vormen van het culturele hart in Meppel, in de komende jaren gaan verdwijnen. In een gezamenlijk statement in de vorm van een stil protest hebben leden van GL, D66 en SP laten weten het hier absoluut niet mee eens te zijn.

"Cultuur is belangrijk voor de leefbaarheid van een stad en voor de aantrekkelijkheid voor zowel nieuwe inwoners als bedrijven" zegt Xander Topma van SP Meppel, "Bij een korting op cultuur ga je dus ook inkomsten mislopen als gemeente, dan moet je kijken of die begrotingsbezuiniging opweegt tegen de schade. Volgens ons is dat niet zo."

De komende weken zullen er meerdere acties worden georganiseerd voor cultuur.

Zie hier het videoverslag van afgelopen zaterdag.

U bent hier