h

Gemeente Meppel moet tegen bestuursakkoord stemmen

19 mei 2011

Gemeente Meppel moet tegen bestuursakkoord stemmen

Wat de SP betreft moet Meppel tegen het bestuursakkoord stemmen bij de ledenvergadering van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) op 8 juni. Door vertegenwoordiging van gemeentes zal dan worden gesproken over de effecten van dit akkoord en zal er aansluitend een stemming plaats vinden. De grootste zorgenpost van dit akkoord is de vastgestelde bezuiniging op de Sociale Werkplaatsen. Hierdoor komt het aantal werkplekken landelijk op 30.000 te liggen in plaats van de huidige 90.000.

'Weer worden de mensen gepakt die al zo vaak zijn benadeeld', zegt SP bestuurslid Xander Topma, 'Mensen die de kleine beetjes extra nodig hebben en een moeilijke positie hebben op de arbeidsmarkt worden nu dubbel gepakt.' Het gaat bij de sociale werkplaatsen vaak om mensen die zonder begeleiding niet in de reguliere arbeidsmarkt kunnen functioneren of daar überhaupt niet terecht kunnen.

Het kabinet zegt met deze bezuiniging meer mensen de arbeidsmarkt op te willen duwen. Ze vergeten hierbij dat er bij de reguliere bedrijven vaak geen mogelijkheid en kunde aanwezig is om deze mensen te kunnen opvangen. 'In plaats van ze aan het werk te helpen, worden ze grof aan de kant gezet en tot een uitkering veroordeeld, het is niet meer dan een asociale korting op de mensen die dat het minste aankunnen' aldus Topma.

U bent hier