h

Werkbezoek aan Stichting Woonconcept.

12 december 2011

Werkbezoek aan Stichting Woonconcept.

Op 29 november j.l. hebben de bestuursleden Louise Smits en Jan van Os een bezoek aan de nieuwe directrice, Sandra Korthuis, van Stichting Woonconcept gebracht.
Na een 25 jarig directeurschap van Hedzer van Houten waren wij nieuwsgierig of er met het aantreden van Mevr. Korthuis een frisse wind zou gaan waaien door het beleid van Woonconcept.

Gezien de huidige economische situatie en de problemen die mede daardoor op de woningmarkt zijn ontstaan waren we nieuwsgierig of Woonconcept in zijn planning daarop in zou spelen.
Het antwoord daarop was teleurstellend, men blijft huurwoningen te koop aanbieden en het aantal nieuw te bouwen huurwoningen blijft laag.

Dat er vraag is naar huurwoningen wordt vooral duidelijk gemaakt door het feit dat er voor de nieuwe hoogbouw aan de Ceintuurbaan 5 x meer inschrijvingen dan woningen waren.
Ook onze vraag of er niet speciaal voor beginnende huurders gebouwd kon worden werd negatief beantwoord. Jongeren blijven langer thuis wonen werd er geopperd.
Dat Meppel het gevaar loopt dat de jeugd wegtrekt als er geen geschikte woonruimte kan worden gevonden blijkt niet in de denkwereld van Woonconcept te passen.

Wat er wel gebeurt is dat men bestaande woningen langer wil exploiteren zodat bij een eventuele terugloop van de bevolking de afschrijving van leegkomende panden minder groot is.
De frisse wind waar wij op gehoopt hadden blijkt in werkelijkheid dus een stevige neoliberale
bries te zijn.

Verder brachten wij nog de onzekere financiƫle positie van de voedselbank ter sprake.
En de vraag of Woonconcept het betreffende pand niet gratis ter beschikking zou kunnen stellen. Nee dus, gebruikers dien te betalen zelfs als het een non-profit organisatie als de voedselbank betreft. Wel wordt de huurprijs laag gehouden.

Al met al was het een leerzaam gesprek waar Louise en ondergetekende niet echt vrolijk vandaan kwamen.

Jan van Os

U bent hier