h

Actievere Gemeenteraad

11 februari 2014

Actievere Gemeenteraad

De gemeenteraad is een extra middel voor de plaatselijke bevolking om dingen voor elkaar te krijgen. De SP voert in Meppel al jaren actie buiten de raad en dat blijven we natuurlijk doen. We blijven actief in de wijken en we zoeken altijd naar geschikte manieren om ons in te zetten voor de inwoners. Daarvoor gaan we eerst naar de mensen toe. Om te luisteren. Hoe gaat het met jullie? Hoe is het in de buurt? Wat is er gaande? Zo hebben we klachten verzameld over glasvezelaanbieder Lijbrandt. Met een volle zaal hebben we bij de directie bereikt dat de problemen werden opgelost. Ook hebben we handtekeningen verzameld voor de voedselbank. Wij zijn van mening dat een voedselbank niet zou moeten bestaan in een beschaafd land, maar dat het wel een werkelijkheid is en we daarom moeten helpen met huisvesting.

Kiezen voor inwoners Waar je zelf achter staat, waar je in gelooft, daarmee probeer je in de politiek andere mensen te bereiken. Reestmond, onze sociale werkvoorziening, geeft honderden mensen inkomen en een doel in het bestaan. Dat verdient ieders steun.  Net als het behoud van zorg, zeker als de gemeente daarvoor verantwoordelijk wordt. Woningbouw is ook een voorbeeld: er is veel behoefte aan betaalbare woningen. Het gemeentelijk beleid moet helpen om wachtlijsten voor huurwoningen korter maken. Meppel moet doen wat echt nodig is. Minder prestigeprojecten: parkeergarages kunnen heel goed wachten.

Niet alleen voor vandaag Jongeren moeten hier kunnen blijven wonen. Ook als ze studeren. Of als ze een gezin willen stichten. Dat is goed voor de leefbaarheid; juist voor ouderen. Mensen uit de problemen houden. Zorgen dat kinderen mee kunnen doen, onafhankelijk van het inkomen van hun ouders. Schuldhulp geven, zodat er perspectief blijft voor de toekomst. Zodat iedereen zich bij onze samenleving betrokken kan blijven voelen. Niemand buiten sluiten, of vernederen. Maar juist kansen geven voor ontwikkeling: in onderwijs, in sport en cultuur. Werk stimuleren, verdringing door gedwongen 'stages' voorkomen.

Xander Topma

 

Reactie toevoegen

U bent hier