h

Motie SP voor betaalbare woningen aangenomen

13 juni 2014

Motie SP voor betaalbare woningen aangenomen

Tijdens de raadsvergadering van 12 juni is een motie van de SP, die mede ingediend is door GroenLinks, aangenomen. In die motie wordt het college opgeroepen om afspraken te maken met de woningcorporaties en huurdersvereniging in Meppel over het aanbod betaalbare sociale woningbouw binnen de gemeente. Volgens de SP is dit een goede stap vooruit richting een woningaanbod wat aansluit bij de werkelijke vraag binnen de samenleving.

Fractievoorzitter Xander Topma: "In de afgelopen jaren is het aanbod betaalbare sociale woningen afgenomen. Met deze motie willen we er als SP voor zorgen dat er samen met de partners in de samenleving afspraken worden gemaakt over hoe we hier in de toekomst mee om gaan. Natuurlijk zullen wij erop blijven hameren dat het woningaanbod een weerspiegeling is van de samenleving en dat iedereen, ongeacht inkomen, de mogelijkheid heeft om binnen de gemeente Meppel te kunnen wonen."

Reactie toevoegen

U bent hier