h

SP en GroenLinks doen tweede poging om medewerkers Reestmond aan vast contract te helpen

20 oktober 2014

SP en GroenLinks doen tweede poging om medewerkers Reestmond aan vast contract te helpen

De Meppeler fracties van de SP en GroenLinks komen tijdens de raadsvergadering van donderdag 23 oktober opnieuw met een motie waarin het college wordt opgeroepen de huidige medewerkers van Reestmond een vast contract aan te bieden. Een eerdere motie met dezelfde strekking strandde in juni nadat alleen SP en GroenLinks voor stemden. De initiatiefnemers hopen dat komende donderdag ook de andere partijen zich van hun sociale kant laten zien.

De noodzaak is volgens de partijen duidelijk aanwezig omdat het bestuur van Reestmond onlangs heeft aangekondigd de tijdelijke contracten van Reestmondmedewerkers niet langer om te zetten in vaste contracten. 'We zagen dit in juni al aankomen en dus vonden wij het toen al nodig om die motie in te dienen. Helaas kregen we op dat moment van geen enkele andere partij steun en worden we er nu dus mee geconfronteerd dat er door dit besluit van het bestuur 72 mensen hun baan bij het WSW-bedrijf zullen verliezen', zegt SP-fractievoorzitter Xander Topma.

Participatiewet meer papier dan werkelijkheid
SP en GroenLinks hebben er weinig vertrouwen in dat de kansen voor deze medewerkers op de arbeidsmarkt zo goed zijn dat ze direct binnen de participatiewet weer aan de slag kunnen. GroenLinks fractievoorzitter Hans Kuipers: 'Er is op dit moment al krapte op de arbeidsmarkt en we zijn er bang voor dat deze mensen met een uitkering op de bank terecht komen. Dat is niet goed voor de samenleving en niet goed voor de mensen zelf'.

Reactie toevoegen

U bent hier