h

Schort inning ouderbijdrage jeugdwet op

10 maart 2015

Schort inning ouderbijdrage jeugdwet op

Foto: Thomas Ulrich

De SP is van mening dat de inning van de ouderbijdrage binnen de jeugdzorg voorlopig moet worden opgeschort. Dit stelt de partij in reactie op antwoorden van het college over dit onderwerp.

Fractievoorzitter Xander Topma: 'Het college blijft vaag over hoe ze met de inning van de ouderbijdrage om gaan. In de praktijk leidt de bijdrage tot zorgmijdend gedragd, hoge financiële en administratieve lasten en maakt het een onderscheid tussen kinderen met een fysieke en een geestelijke aandoening. Dat is exact de reden waarom nu al 24 gemeenten terecht de inning niet uitvoeren totdat het onderzoek van staatssecretaris van Rijn over deze problematiek is afgerond.'

Wat de SP betreft gaat de Gemeente Meppel hier ook helder mee om. De fractie is van mening dat de gemeente zich moet aansluiten bij de 24 gemeenten en de inning van de bijdrage moet opschorten totdat het onderzoek is afgerond.

Reactie toevoegen

U bent hier