h

Hou vast aan normen sociale woningbouw Nieuwveense Landen

13 april 2015

Hou vast aan normen sociale woningbouw Nieuwveense Landen

Foto: Pixabay / Pixabay

Het college wil met de flexibilisering van de Nieuwveense Landen de normen voor sociale woningbouw loslaten. In het huidige bestemmingsplan moet 30 tot 50 procent van de woningen nog sociale koop of huur zijn, in de nieuwe plannen verdwijnt die eis. De SP wil dat deze normen ook in de nieuwe plannen behouden blijven.

'Het aanbod sociale woningbouw loopt ver achter op de vraag ernaar binnen de gemeente Meppel. Wij hebben er geen vertrouwen in dat projectontwikkelaars vrijwillig deze woningen gaan bouwen. Alleen als we als gemeente vasthouden aan de normen, krijgen we dat voor elkaar', aldus fractievoorzitter Xander Topma.

De SP is van mening dat diversiteit in woningaanbod belangrijk is. De partij zal daarom in de raadsvergadering van 30 april met een voorstel komen om vast te houden aan de nu geldende normen voor sociale woningbouw.

Reactie toevoegen

U bent hier