h

SP feliciteert medewerkers Reestmond met vast contract

18 maart 2016

SP feliciteert medewerkers Reestmond met vast contract

Op vrijdag 18 maart werd bekend dat de medewerkers van Reestmond die eerder met tijdelijke contracten werkten en daarna met payrolling, alsnog vaste contracten krijgen aangeboden. De SP is hier erg blij mee en feliciteert de medewerkers met dit resultaat.

Fractievoorzitter Xander Topma: 'We hebben als SP vanaf het begin gezegd dat vaste contracten veel beter zijn voor deze mensen. Door de coaliatie van PvdA, CU, CDA en VVD kregen ze die tot nu toe niet en daardoor hebben 72 mensen ruim anderhalf jaar in grote onzekerheid geleefd. Zuke onzekerheid is voor niemand goed en het had dan ook effect op hun welzijn. We hebben samen met de OR van Reestmond altijd druk gezet om de vaste contracten alsnog te regelen en zijn dan ook erg blij voor de mensen dat ze die nu hebben gekregen.'

Dwarsliggers
In de raad van de gemeente Meppel heeft de SP samen met GroenLinks en Sterk Meppel veel pogingen gedaan om met moties de vaste contracten af te dwingen. Als de PvdA die moties had ondersteund dan was er ruim anderhalf jaar geleden al een meerderheid geweest om dit goed te regelen. Helaas lagen ze continu dwars. De SP vindt het dan ook jammer dat anderhalf jaar grote onzekerheid bij kwetsbare mensen nodig is geweest voordat de PvdA zijn fout heeft ingezien. 

Reactie toevoegen

U bent hier