h

Deur open voor verlaging eigen bijdrage WMO na aangenomen voorstel SP

3 juli 2017

Deur open voor verlaging eigen bijdrage WMO na aangenomen voorstel SP

Foto: Pixabay

Tijdens de behandeling van de Perspectiefnota in de gemeenteraad van Meppel is een voorstel van de SP aangenomen die de deur open zet voor een individuele verlaging van de eigen bijdrage in de WMO. Het college moet door het aannemen van dit voorstel nog dit najaar met een plan komen om het uit te voeren.

Het voorstel van de SP kon aan het einde van de vergadering rekenen op steun van GroenLinks, Sterk Meppel, PvdA en het CDA waarmee er een grote meerderheid ontstond. Fractievoorzitter Xander Topma over het aannemen van het voorstel: "Dit is een hele mooie stap voor mensen die moeite hebben om de eigen bijdrage te betalen als ze zorg of ondersteuning van de gemeente ontvangen. Geld mag nooit een drempel zijn om de zorg te krijgen die iemand nodig heeft."

Stapeling van bijdragen
Een groot probleem waar mensen die zorg ontvangen tegenaam lopen is de stapeling van eigen bijdragen. Verschillende overheden en instanties die met zorg te maken hebben vragen allemaal een extra eigen bijdrage voor de zorg die mensen ontvangen. De gemeente Meppel doet dit ook maar de SP-fractie vindt dat als mensen grote moeite hebben om de bijdrage te betalen, de gemeente deze bijdrage voor diegenen moet verlagen.

Reactie toevoegen

U bent hier