h

College geeft SP gelijk: Meppeler afvalpas in strijd met privacywet

29 augustus 2017

College geeft SP gelijk: Meppeler afvalpas in strijd met privacywet

Foto: Pixabay

Onlangs stelde raadslid Esther Schut namens de SP vragen over de Meppeler afvalpas. In Arnhem bleek een soortgelijke pas in strijd met de wet op de privacy. De SP wilde snelle actie zodat Meppel ook weer aan de wet voldoet en de privacy van Meppelers niet langer wordt aangetast. Het college van Burgemeester en Wethouders gaf de SP gelijk en heeft alle opgeslagen gegevens inmiddels verwijderd.

De SP is blij met deze stap, zegt raadslid Schut: "De privacy van de inwoners van Meppel telt voor ons zwaar. Als blijkt dat de gemeente onterecht gegevens bewaart over onze inwoners dan moet dat direct stoppen. Het is goed dat al die data nu is verwijderd en dat er vanaf nu ook geen nieuwe gegevens meer worden opgeslagen via de afvalpas."

Reactie toevoegen

U bent hier