h

Is de Meppeler afvalpas een inbreuk op onze privacy?

9 augustus 2017

Is de Meppeler afvalpas een inbreuk op onze privacy?

Foto: Pixabay

Onlangs sprak de rechter uit dat de afvalpas van Arnhem in strijd is met de wet op de privacy. De passen zijn geregistreerd op adres en de gemeente houdt bij hoe vaak een pas wordt gebruikt om afval in de ondergrondse container te stoppen. De rechter oordeelde dat dit niet meer op die manier mag omdat de pas in strijd is met de wet. De Meppeler afvalpas lijkt in alle aspecten op die van Arnhem en daarom wil de SP weten hoe de Meppeler gemeente reageert op de uitspraak van de rechter.

SP-raadslid Esther Schut diende vragen in over de Meppeler afvalpas: 'Het lijkt erop dat de pas in Meppel identitiek is aan die in Arnhem. Dit zou betekenen dat de gemeente ook hier een onterechte inbreuk doet op de privacy van mensen. Als dit zo blijkt te zijn dan wil de SP dat de gemeente Meppel direct de software achter de pas zo aanpast dat die niet meer in strijd is met de wet. De privacy van Meppelers moet worden gerespecteerd door de gemeente.'

Reactie toevoegen

U bent hier