h

SP-voorstel aangenomen: geen extra kosten bij vermissing rijbewijs

13 november 2017

SP-voorstel aangenomen: geen extra kosten bij vermissing rijbewijs

Foto: Flickr

De gemeente rekent geen extra kosten meer bij vermissing en diefstal van een rijbewijs. Dit SP-voorstel is aangenomen tijdens de raadsvergadering van 9 november. Nadat de extra kosten bij vermissing eerst al waren afgeschaft voor het paspoort en de identiteitskaart, is dat nu ook het geval bij het rijbewijs.

Fractievoorzitter Xander Topma is erg blij met dit resultaat: "Het is natuurlijk al vervelend genoeg als je rijbewijs vermist is of als die is gestolen. Dan kom je bij de gemeente, betaal je al voor een nieuw rijbewijs en dan moet je ook nog eens een boete betalen. Dat is een dubbele straf. Het is mooi dat hier op inititatief van de SP nu een streep door is gezet."

Reactie toevoegen

U bent hier