h

SP en GroenLinks eisen meer inzet voor Meppel regenbooggemeente

11 oktober 2018

SP en GroenLinks eisen meer inzet voor Meppel regenbooggemeente

Foto: SP

De Meppeler fracties van SP en GroenLinks zijn teleurgesteld in de inzet van de gemeente tijdens de Coming Out Day op 11 oktober. In 2017 nam de gemeenteraad een voorstel aan om meer aandacht te vragen voor inclusie en acceptatie. Coming Out Day is volgens de partijen het perfecte moment om daar uitgebreid bij stil te staan. De twee linkse partijen vinden dat er onvoldoende gehoor is gegeven aan de oproep van de raad en verlangen van het college dat ze in de toekomst meer gaat doen met dit onderwerp. Ze hebben hierover vragen gesteld aan het college.
 

Inclusie en acceptatie

“Wij staan ervoor dat je mag liefhebben wie je wil, in de vorm waarin je dat wil.”, zegt SP-fractievoorzitter Xander Topma. “Als gemeente moeten we dit actief uitdragen en ook communiceren naar de samenleving. Het onderwerp is te belangrijk om te laten liggen. Wij verwachten daarom van het college dat ze hier de komende jaren echt meer werk van gaat maken. Meer voorlichting en het uitdragen van een inclusieve samenleving is nodig zodat iedereen zich goed en thuis voelt in Meppel.”

Inzet ondermaats

GroenLinks-fractievoorzitter Anouk de Vlieg vraagt zich af waarom de gemeente zo weinig heeft gedaan: “Gemeente Meppel staat voor diversiteit, voor liefhebben wie je wil. De gemeenteraad heeft zich daar unaniem over uitgesproken. Dat tijdens coming out day de regenboogvlag pas rond het middaguur en slechts op één plek gehesen is, is een gemiste kans. ‘Uit de kast komen’ is voor veel mensen een kwetsbaar moment. Daarom bestaat Coming Out Day en daarom is deze dag de uitgelezen kans om te laten zien dat wij als gemeente diversiteit omarmen!”

Reactie toevoegen

U bent hier