h

Meer extern geld voor ontwikkeling Ogterop door voorstel SP

18 juni 2021

Meer extern geld voor ontwikkeling Ogterop door voorstel SP

Tijdens de raadsvergadering van 17 juni heeft een meerderheid een voorstel van de SP gesteund om op zoek ta gaan naar meer geld van derden voor de verbouwing van Schouwburg Ogterop. Nu het SP-voorstel is aangenomen, krijgt de fondsenwerver de opdracht om op zoek te gaan naar 5 miljoen in plaats van 3,5. Het doel is om hiermee de bijdrage van de gemeente te verlagen.

Fractievoorzitter Xander Topma: 'Het gebouw van de schouwburg is af. Door jarenlang niks te hebben gedaan, is er nu een forse ingreep nodig om de Schouwburg te behouden voor Meppel en klaar te maken voor de toekomst. In totaal gaat het om een bedrag van 18 miljoen euro. De bijdrage va derden zou 3,5 miljoen moeten zijn maar wij vonden dat die ambitie wel omhoog kon. Met een opdracht om 5 miljoen bij andere partijen weg te halen, gaat het de belastingbetaler 1,5 miljoen besparen.'

De plannen voor de verbouwing worden nu verder uitgewerkt en een volgende gemeenteraad moet de definitieve klap geven. Voor de SP geldt dat als we de Schouwburg voor zoveel geld gaan opknappen, het ook echt een cultuurhuis van de samenleving moet zijn. Eerdere voorstellen van de SP hebben ervoor gezorgd dat nu ook een poppodium onderdeel uitmaakt van de visie zodat ook bandjes en andere artiesten een vaste plek krijgen in Meppel.

Reactie toevoegen

U bent hier