h

Sterk Meppel plan voor opengraven gracht snel de prullenbak in

22 april 2021

Sterk Meppel plan voor opengraven gracht snel de prullenbak in

Het onderzoek naar hoe slim het is om gracht open te graven op het Prinsenplein is klaar. De SP was vooraf al tegen dit onderzoek dat tienduizenden euro's heeft gekost maar onder leiding van Sterk Meppel werd het toch doorgezet. Nu blijkt wat vooraf iedereen ook al had kunnen bedenken: het plan is veel te duur en levert nauwelijks iets op. 'Direct de prullenbak in', zegt SP-fractievoorzitter Xander Topma in een reactie.

De SP in Meppel was mordicus tegen het uitvoeren van het onderzoek. 'Je ziet nu dat het niet haalbaar is, dat zagen we al aankomen', zegt Xander Topma. 'Sterk Meppel had in het verkiezingsprogramma het opengraven van de grachten staan, die belofte is met belastinggeld afgekocht met een onderzoek.' Topma vindt dat het onderzoek 'rechtstreeks de prullenbak in kan.'

Meppel heeft het financieel al zwaar, dus kunnen de plannen sowieso niet uitgevoerd worden. 'En eerlijk gezegd had ik verwacht dat de opbrengsten meer zouden zijn, het resultaat is dus ook nog slechter dan gedacht. En zelfs als je niet naar de kosten kijkt, dan is het ook nog eens hartstikke onveilig, midden in het uitgaansgebied.'

Reactie toevoegen

U bent hier