h

Voorstel aangenomen: tempo maken met verminderen reclame

30 april 2021

Voorstel aangenomen: tempo maken met verminderen reclame

Het grondstoffenbeleidsplan is beproken in de gemeenteraad van Meppel. De uitgelezen kans om nog een keer aandacht te vragen voor de invoering van een opt-in systeem voor reclamefolders. En met succes want een voorstel van SP en andere fracties is aangenomen om dat snel te regelen.

Op dit moment krijgt iedereen reclamefolders, tenzij diegene een sticker op de brievenbus heeft om dat te voorkomen. Eerder al deed de SP samen met GroenLinks het voorstel om dat om te draaien: geen reclame meer tenzij je aangeeft dat wel te willen. De gemeenteraad ondersteunde toen ook al dit plan maar invoering is er nog steeds niet van gekomen. Daarom zette de SP het wederom op de agenda, samen met GroenLinks.

Raadslid Esther Schut: 'Het college verschuilt zich achter rechtelijke procedures die door de reclamebranche zijn aangespannen. Maar andere gemeenten die dit nieuwe systeem al hebben ingevoerd, hebben al meerdere keren gelijk gekregen van de rechter. We moeten nu doorpakken om die enorme berg oud papier te verminderen en met ons aangenomen voorstel lijkt het dan ook eindelijk te gaan gebeuren.'

Het voorstel van SP en GroenLinks werd ondersteund door voldoende andere partijen waardoor het nieuwe systeem uiterlijk januari 2023 eindelijk is ingevoerd,

Reactie toevoegen

U bent hier