h

SP start groot onderzoek in Nieuwveense Landen naar biomassacentrale en warmtenet

15 oktober 2021

SP start groot onderzoek in Nieuwveense Landen naar biomassacentrale en warmtenet

Foto: SP

Zaterdag 16 oktober gaat SP Meppel de wijk Nieuwveense Landen in voor de start van een groot onderzoek naar de ervaringen met de biomassacentrale en het warmtenet. Al jaren zijn er veel klachten over storingen, rook-, stank- en geluidsoverlast maar oplossingen blijven uit. De SP wil daarom de problemen goed in kaart brengen en de resultaten presenteren aan het college om zo oplossingen dichterbij te brengen. De online vragenlijst is te vinden via www.spmeppel.nl/onderzoek

SP-fractievoorzitter Xander Topma: ‘Al ontzettend lang lopen bewoners tegen problemen aan met de biomassacentrale en het warmtenet. We horen dat het vaak onduidelijk is waar ze terecht kunnen met hun klachten. Bewoners van de wijk worden van het kastje naar de muur gestuurd. Met het onderzoek willen we de omvang van de problemen duidelijk krijgen. De uitkomst zullen we bundelen en overhandigen aan wethouder van der Haar die verantwoordelijk is voor dit dossier. Hopelijk neemt het college de problemen dan eindelijk een keer serieus en komen ze in actie om het op te lossen.’

Reactie toevoegen

U bent hier