h

Stop plaatsing jongeren bij biomassacentrale

27 oktober 2021

Stop plaatsing jongeren bij biomassacentrale

Foto: SP

Samen met D66 en VVD dient de SP tijdens de raadsvergadering van 28 oktober een motie in om de plaatsing van jongeren in zorgunits op de grond van de biomassacentrale tegen te houden. De partijen vinden niet dat dit door kan gaan terwijl er zoveel overlast is van stank, rook en geluid.

Zorginstelling Cosis heeft een aanvraag gedaan om 19 jongeren te plaatsen grensend aan de biomassacentrale. Het gaat om zorgunits waarbij de bewoners deels te maken hebben met psychische klachten. De biomassacentrale geeft al jaren ernsige overlast.

Fractievoorzitter Xander Topma: 'Zo dicht tegen de biomassacentrale units bouwen is een ontzettend slecht idee. Het is gewoon super ongezond. Daarnaast zet je ook nog eens een kwetsbare groep op die plek. In tegenstelling tot waar ze nu zitten, kunnen ze daar niet verder met hun ontwikkelprogramma om steeds zelfstandiger te gaan wonen dus dat is gewoon funest. Wij willen dat tegenhouden.'

Update: Inmiddels is er gestemd en is de motie niet aangenomen. SP, D66, VVD en GL stemden voor de motie. Sterk Meppel, CDA, PvdA en CU stemden tegen.

Reactie toevoegen

U bent hier