h

Xander Topma voert SP-kandidatenlijst aan

9 november 2021

Xander Topma voert SP-kandidatenlijst aan

Foto: SP

De leden van SP Meppel hebben tijdens een vergadering op 9 november de kandidatenlijst vastgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart. Huidig fractievoorzitter Xander Topma is daarbij verkozen tot lijsttrekker. De top vier bestaat verder uit SP-raadslid Esther Schut, Machiel van Brussel en Joke Lalkens.

Het is de derde keer dat Topma verkiesbaar is als lijsttrekker voor de gemeenteraad in Meppel. Hiermee behoort hij tot de meest ervaren kandidaat-raadsleden bij de komende verkiezingen. Ook Schut is al zeven jaar actief in de raad. Van Brussel en Lalkens zijn actief als fractie-ondersteuners en zijn op die manier ook al jaren betrokken bij de lokale politiek.

Topma is blij met de vastgestelde lijst: ‘De top vier bestaat uit kandidaten met enorm veel ervaring. Bij andere partijen is een grote wisseling van raadsleden waardoor hun slagkracht achteruit gaat. De SP kiest ervoor om met goed ingewerkte mensen de verkiezingen in te gaan zodat we ook daadwerkelijk resultaten kunnen boeken voor onze kiezers. Gelukkig staan er naast de ervaren kandidaten ook nog nieuwe namen op de lijst. Mensen met een groot netwerk in de gemeente Meppel die weten wat er speelt en wat er moet gebeuren. Daar gaan we heel erg ons voordeel mee doen.’

Klus te klaren
Volgens Topma heeft de SP in de afgelopen periode veel bereikt maar is er alsnog werk aan de winkel: ‘Er zijn grote uitdagingen om mee aan de slag te gaan. We moeten werken aan voldoende goede en betaalbare woningen zodat de wachtlijsten omlaag gaan, de omschakeling naar duurzame energiebronnen moet snel maar ook eerlijk en in samenspraak met inwoners, we moeten investeren in onze voorzieningen zoals het zwembad, de schouwburg en wijkcentra zodat deze behouden blijven en toegankelijk worden voor iedereen, er moet een einde komen aan de jarenlange bezuinigingen op zorg en ondersteuning zodat alle inwoners kunnen blijven meedoen en de overheid moet bewoners weer serieus gaan nemen bij het maken van nieuwe plannen. Dat is onze inzet voor de komende vier jaar.’

Van oppositie naar bestuur
Sinds de SP in 2014 voor het eerst meedeed aan de gemeenteraadsverkiezingen, zit de partij met twee zetels in de oppositie. Topma wil daar verandering in brengen: ‘De SP heeft zich inhoudelijk meer dan bewezen en we zijn een stabiele factor binnen en buiten de gemeenteraad. Vanuit de oppositie hebben we mooie resultaten geboekt. We hebben de afgelopen jaren echter ook gezien dat je een sociaal bestuur niet kan overlaten aan partijen als Sterk Meppel die met veel enthousiasme VVD-beleid uitvoeren. Als we Meppel echt eerlijker willen maken en tweedeling willen tegengaan dan lukt dat alleen als de SP meebestuurt. Wij zijn er klaar voor!’

Reactie toevoegen

U bent hier