h

Gemeenteraad Meppel stemt in met SP-initiatief voor rookvrije speelplaatsen

27 november 2020

Gemeenteraad Meppel stemt in met SP-initiatief voor rookvrije speelplaatsen

Foto: SP

Tijdens de behandeling van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) in de raadsvergadering van 26 november heeft de voltallige gemeenteraad, met uitzondering van CU, ingestemd met een SP-motie voor rookvrije speelplaatsen. Nu deze motie is aangenomen, gaat het college aan het werk om uiterlijk juni 2021 een voorstel aan de raad te presenteren om dat te regelen.

SP-Fractievoorzitter Xander Topma is verheugd met de grote steun voor de motie: ‘We hoeven natuurlijk niemand te overtuigen dat roken slecht voor je is. We weten ook allemaal dat kinderen heel erg beïnvloedbaar zijn. Om ervoor te zorgen dat kinderen zo min mogelijk in aanraking komen met roken en om ze te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van meeroken, is het een belangrijke stap om speelplaatsen rookvrij te maken. Kinderen verdienen een plek waar ze gezond kunnen opgroeien en spelen.’

Voorstel in juni
Nu het SP-voorstel is aangenomen gaat het college dit plan uitwerken. Er zal worden gekeken naar verschillende soorten speelplaatsen (openbaar en privaat, zoals die van verenigingen) en er wordt onderzocht hoe de rookvrije speelplaatsen in de lokale regelgeving kunnen worden opgenomen. Topma: ‘Er zijn nu een aantal zaken die praktisch uitgezocht moeten gaan worden maar het staat vast dat er een voorstel komt om de speelplaatsen rookvrij te maken. Wat de SP betreft maken we hier tempo mee en nemen we deze afspraak zo snel mogelijk op in de APV.’

Reactie toevoegen

U bent hier